Vi som jobbar här

DK Lyft & Transport
Magnus

Magnus

Magnus även kallad ”Arne” kom till oss år 2017 genom goda referenser från Hälsingland. Idag och några år framöver kommer Arne bifinna sig på ett projekt där han mestadels kör vår larvkran och agerar arbetsledare. Förutom att Arne är en duktig kranbilschaufför så är han även en klippa på att arbetsleda och planera. 

Fredrik

Fredrik

Fredrik smeknamn ”Bullen” tycker att det roligaste inom yrket är att köra sin Effer 100 tm med jibb på husmontage. Han är en snabb och effektiv chaufför. Han hade redan 7 års erfarenhet som kranbilschaufför åt andra företag innan han kom till oss på DK år 2016. Bodbilen som Bullen kör har en räckvidd på hela 42m!

Petri

Petri

År 2018 hade DK möjlighet att få anställa den redan erfarna kranbilschauffören Petri. Han är en riktig problemlösare som är duktig på att klura ut hur saker ska lyftas. Hans favoritområde är montage vilket passar honom ypperligt med sitt lugn och förmågan att se lösningar istället för problem. Petri passar perfekt ihop med sin Effer 95 tm med jibb och vajer. ”Hälge” som bilen kallas är vår enda Scania på firman. Före sin tid här hos oss så arbetade Petri som bankomatmekaniker.
Andreas

Andreas

Andreas anställdes av oss år 2014 för att köra den så kallade ”järnbilen” som i huvudsak körs åt vår trogna kund BG-fix. Han har en lång erfarenhet inom transport då han kört allt från armering till bärgare i Florida. Andreas arbete består i största del av att leverera byggstängsel med tillbehör åt kunder i mälardalen men ibland blir det även någon tur längre bort. Med en god känsla för service och med ett vänligt bemötande får han de flesta kunder och medarbetare att le.
Jenny

Jenny

Jenny är ekonomiansvarig hos oss. Hon sköter fakturering samt skriver arbetsordrar och ser till att grabbarna sköter sin rapportering rätt. Jenny blev anställd av oss år 2019 och har sedan tidigare erfarenhet av ekonomi men arbetade även inom service och skönhet. Med sin glada och stämningshöjande personlighet gör hon vår omgivning på kontoret till en väldigt trivsam miljö att arbeta i. Jenny är strukturerad och noggrann vilket gör henne till exakt rätt person på rätt plats.
Sabina

Sabina

Sabina även kallad ”Sabbi” har varit med sedan år 2010 när hon praktiserade hos oss. År 2011 blev hon anställd som kranbilschaufför på en bodbil 42 tm med jibb som byggdes till henne. Hon körde sedan på i några år med den bilen till det var dags för en ny bil. År 2016 började hon köra sin 95 tm kran som Petri kör idag. Sabina sitter nu som transportledare hos oss och för att kunna svara på kunders förfrågningar. Hon kan även rycka ut att köra om det behövs. Sabina är en stjärna på att planera och tillgodose kundens behov.

Kalle

Kalle

Kalle är grundare till DK lyft. Han startade DK lyft ihop med Daniel år 2007 efter att ha kört mobilkran sedan skolan. Han har en bred erfarenhet inom alla möjliga kranlyft. Kalle tycker att ju svårare jobb det är desto roligare blir det. Kundkontakten är viktig för Kalle och han kommer gärna ut för att träffa kunder samt planera jobb. Nu för tiden ser ni sällan Kalle på kontoret, han är oftast ute på jobb med någon av vår kranbilar. Alla på DK är tacksamma över att få jobba med Kalle med hans höga kompetens, stora vilja samt enorma driv.

Tom

Tom

Tompa kan beskrivas som en ”allfixare”. Hans favoritområde är montage och höglyft. Innan han började hos oss år 2017 så körde han alla typer av transporter och maskiner. Tom är också till stor nytta för oss på kontoret då han är väldigt duktig med datorer och teknik. För tillfället hoppar Tompa mellan att köra stor kran med jibb och en bodbil ute på ”stan” för transporter.

Anders

Anders

”Jag arbetade i 17,5 år som däckmontör på tunga fordon och år 2016 började jag även köra Euromasters kranbil. År 2020 började jag köra kranbil åt en annan firma. Att gå över till att köra kranbil är det bästa valet jag gjort. Min tid här på DK Lyft & Transport startade år 2023 och jag ångrar mig inte en sekund. Det roligaste med det här jobbet är att det är en stor variation av arbeten och jag älskar att krana och göra kunderna nöjda”

Henke

Henke

”Henke heter jag och har arbetat här på DK sedan jag tog studenten i juni 2023. Jag har haft min praktik här sedan jag gick i årskurs 8 och började redan då känna mig som en i ”DK familjen”. Eftersom jag blev introducerad till kranbilar så tidigt så var det lätt att fastna för just det här jobbet. Det roliga med att köra kranbil är att det är mycket att göra och det krävs att man ofta är lite påhittig samt lösningsorienterad.”

Tim

Tim

Tim började praktisera hos oss redan år 2012 när han gick fordon och transportgymnasiet i Upplands-Bro. Efter det körde han kranbil i 4 år innan han gick över till att köra tungbärgare i 2,5 år, sedan dess har han arbetat som kranbilschaufför. I maj 2023 fick vi äran att få Tim som kollega här oss på DK Lyft & Transport när vi förvärvade Svensson Entreprenad. Tim tycker att det roligaste med att köra kranbil är alla olika typer av transporter. Bilen som Tim kör är alltid välputsad och han har tagit hem flertalet priser på olika utställningar!

Kjelle

Kjelle

Här är vår skickliga maskinist Kjelle! Han började arbeta hos oss i november 2023 då vi beslutade oss för att även skaffa oss ett par teleskoplastare. Från början är Kjelle snickare och smed men har sedan år 2016 kört teleskoptruck. När det finns mycket att göra på ett bygge trivs Kjelle bäst!

Richard

Richard

Vår vän Richard är en person som inte är rädd för nya utmaningar. Förutom att han kör kranbil så är han även pilot och pilotinstruktör. Tidigare har han arbetat som ordningsvakt och lastbilschaufför men sedan år 2020 har han arbetat helt som kranbilschaufför. Richard har arbetat hos oss sedan januari 2023. Richard säger att variationen och utmaningarna i arbetet som kranbilschaufför är det som gör jobbet roligt!

Pontus

Pontus

Pontus började köra kranbil hos oss i oktober 2023. Innan han kom till oss körde han lastväxlare. Pontus tycker att det roligaste med att köra kranbil är variationen av jobb. Ingen dag är den andra lik.

Robby

Robby

Robby har en bred erfarenhet inom kran, entreprenad och transport. Han har kört allt från tunga specialtransporter, hjullastare, grävmaskin, lull till brädgårdsbil. År 2021 hade vi turen att få Robby till oss, då som förare av en hjullastare Ljungby. När vi sedan valde att sälja maskinen så gick Robby över till kranbil. Idag kör han en Fassi 54 med jibb hos oss. Han tycker precis som många andra att variationen i arbetet är det som gör det här yrket roligt!

Sture

Sture

”Assisterande transporledare”