Hjullastare

Effektiv materialhantering och markarbete

Vad är en hjullastare?

Hjullastare är kraftfulla maskiner som används inom bygg- och anläggningsindustrin, i lantbruket och på olika arbetsplatser där hantering av material och laster är en central del av verksamheten. Dessa maskiner är kända för sin mångsidighet och förmåga att hantera en rad olika uppgifter relaterade till materialhantering och markarbeten.

Utformning och storlek

Utformningen av hjullastare består av en robust ram och en främre arm som är utrustad med en skopa, gafflar eller kranarm som kan anpassas för att lyfta, bära och flytta olika typer av material såsom jord, grus, sand, sten, trä, eller andra byggmaterial. Hjullastare drivs vanligtvis av en förbränningsmotor och har fyra hjul för att möjliggöra enkel manövrering och rörlighet på olika typer av terräng. Hjullastare kommer i olika storlekar och kapaciteter för att passa olika arbetsmiljöer och krav. Mindre hjullastare är smidiga och används ofta på trånga arbetsplatser eller inomhus, medan större maskiner har en högre lyftkapacitet och är mer lämpade för tyngre material och större områden.

Användningsområden för hjullastare

Användningen av hjullastare är mångsidig och omfattar flera viktiga funktioner i flera olika branscher. De används ofta för att lasta och lossa material från lastbilar, transportera material inom arbetsområden och för att stapla eller ordna material på byggplatser eller lagerplatser. Inom anläggningsindustrin används hjullastare för att flytta jord, grus eller andra material vid marknivellering, grävning eller planering av mark. Hjullastare används på gårdar för att hantera och flytta gödsel, foder, hö eller skörd. Inom avfallsindustrin används hjullastare för att hantera och flytta avfall eller material på soptippar.

Säkerhet vid användning

Säkerhet är en viktig aspekt vid användningen av hjullastare. Förare måste vara utbildade och certifierade för att hantera dessa maskiner, och det krävs att de följer säkerhetsföreskrifter för att undvika olyckor på arbetsplatsen. Dessutom kräver hjullastare regelbunden underhåll och inspektion för att säkerställa deras funktionalitet och säkerhet.

Vilken typ av hjullastare kan vi erbjuda?

I dag har vi endast en liten hjullastare. En Kramer KL 12,5. Den har en egenvikt på ca 2 ton och kan lyfta ca 1000 kg. Den är optimal när det handlar om arbeten i trånga utrymmen och lyftöglorna på hjullastarens tak gör det även möjligt att lyfta den med kranbil. Vi kan hyra ut den med förare för enstaka arbeten men vi kan även erbjuda uthyrning av endast maskinen för längre uppdrag.

Kontakta oss idag

Tel: 08-323134
Mail: info@dklyft.nu

Adress:
Energivägen 11
196 37 Kungsängen

Grön kramer Hjullastare
Vår lilla Kramer KL 12,5.