Om oss

DK Lyft & Transport

DK Lyft och Transport AB startades år 2007 av vännerna Kalle Eriksson och Daniel Grape. Båda två körde mobilkran före uppstarten av företaget men efter 8 år i en mobilkran så kände Kalle att det var dags att gå vidare. Han valde då att köpa en MAN med en 26 t/m Fassikran med växlare. Daniel fortsatte att köra mobilkran, uthyrd åt en annan kranfirma.

Ett par år senare var det dags att utöka fordonsflottan då efterfrågan för kranbilar ökade. År 2010 köptes en kranväxlare med en 45 t/m kran och jibb som Kalle började köra. Martin tog då över 26an och bara året därpå kom en renodlad bodbil med en 42 t/m Fassikran som Sabina började köra när hon gick ut skolan.

Åren gick och jobben rullade in. Daniel började även han att köra kranbil år 2012 men valde att gå sin egen väg och lämnade därför DK Lyft år 2013. Sedan dess har Kalle drivit företaget ensam. Daniel och Kalle har fortfarande DK Racing ihop då båda delar ett stort intresse för motorsport.

Företaget har vuxit med ungefär ett fordon och anställd per år och idag har vi hela 9 enheter som rullar, där är också vår speciella larvkran och hjullastare inräknade. Vi har hela tiden köpt kranar/fordon efter vad kunderna efterfrågat och vad vi behövt komplettera vår fordonsflotta med. Det har resulterat i att vi specialiserat oss på långa/höga lyft samt montagejobb. Idag har vi kranar från 23 tonmeter till 140 tonmeter, släp, hjullastare och larvkran vilket gör att vi kan vara väldigt flexibla och även lösa de flesta typer av transporter. Vi kommer snart ha möjligheten att flytta maskiner som väger upp till 28 ton då ett sådant släp är på väg till oss.

Vi är ett litet företag med ett stort engagemang som inte är låst till någon lastbilscentral eller förmedling. Med vårt glada gäng som består av 10 anställda strävar vi hela tiden efter att utvecklas. Vår förhoppning är att kunna lösa och tillgodose kundernas behov på ett bra sätt genom vår breda kompetens och vilja.

DK Lyft och Transport AB hälsar Er hjärtligt välkomna att höra av Er med förfrågningar angående transporter och kranlyft.