Jibbil - ökad flexibilitet vid höga och tunga lyft

Mångdubbla möjligheterna med en jibbil

En jibb är en förlängningsarm som kan kopplas på en kran för att öka räckvidden och flexibiliteten. Med en jibb blir det enklare att utföra mer komplicerade manövrar och komma åt där en vanlig kranarm inte gör det. En jibb ökar kranbilens räckvidd betydligt och gör det möjligt att till exempel lyfta över tak.

Flera av våra kranbilar är utrustade med jibb, vilket gör att vi kan åta oss uppdrag även med höga krav på räckvidd och flexibilitet. När du är i behov av en kranbil och kontaktar oss gör vi en bedömning av vilken maskin som passar bäst för det aktuella uppdraget och om vi ska koppla på en jibb för att öka räckvidden och flexibiliteten. Mer ofta än sällan manövrerar vi kranarna med jibb på.

Våra kranbilar med jibb

Vi har fyra kranbilar som är utrustade med jibb. Kranarna är monterade på lastbilschassin med utskjutande ben för maximal stabilitet, och med jibb påkopplad når de högt och långt samtidigt som de kan utföra mer komplicerade manövrar.

Effer 1405 – “Duvhöken”

“Duvhöken” är vår största jibbil. Den klarar lyft på nästan 30 ton och används ofta för lyft av tung maskiner, byggelement och containrar. “Duvhöken” har 43 meters räckvidd med jibb påkopplad och har även vajerspel för att kunna lyfta in på exempelvis innergårdar.

Effer 955 – “Doris”

Även “Doris” har riktigt lång räckvidd, 42 meter med jibben. Det här är en mångsidig kranbil som bland annat är utrustad med båtstöttor och utskjutsbalkar vilket bland annat gör den till ett utmärkt val när båtklubben vill få båtarna i och ur sjön.

Effer 955 – “Hälge”

“Hälge” är utrustad med en extra stark jibb, vilket gör denna jibbil mycket lämpad för uppdrag där just stor lyftkraft är ett krav. Med jibben påkopplad och stödbenen utfällda kan den lyfta tungt och högt i alla riktningar.

Effer 685 – “Nollan”

En jibbil med många egenskaper som gör den flexibel och användbar i många sammanhang där smidighet parat med styrka är viktigt. “Nollan” är kompakt vilket gör att den lätt tar sig fram till platser där våra större kranbilar får problem. Samtidigt har den stor lyftkraft och bra räckvidd med jibb påkopplad.

Smidiga lösningar på kniviga utmaningar

Med en jibbil kan vi klara de flesta av de utmaningar våra kunder förser oss med. Att komma på hur uppdraget ska utföras på bästa sätt är för vår del halva nöjet, och med en jibbil blir lösningarna fler. Vi ställer upp både när större byggföretag behöver hjälp med höga lyft och när en privatperson behöver hjälp att forsla bort en container efter renoveringen.

Kontakta oss när du behöver en jibbil

Om du behöver hjälp med ett högt eller tungt luft är det till oss på DK du ska vända dig. Med våra starka och smidiga jibbilar kan vi lyfta högt och tungt även på svåråtkomliga platser såväl inne i stan som i terräng. Vi har alltid ett positivt synsätt och anser att det mesta är möjligt med bra planering och rätt utrustning.

Vi är en helt fristående lyft- och transportfirma, vilket gör att du kan vända dig direkt till oss utan att gå via någon förmedling, vilket gör våra tjänster både smidigare och mer kostnadseffektiva för dig som kund. Du behöver inte heller oroa dig vare sig för om det du behöver hjälp med är ett för stort eller för litet jobb, kan vi hjälpa dig så ser vi till att göra det, och vi utlovar ett trevligt bemötande från första kontakt till utfört uppdrag.