Kranbil Stockholm

Hyr kranbil av oss

På DK Lyft & transport utför vi uppdrag åt både privatpersoner och företag. Vi hjälper till när det behövs rätt kunskap, kompetens och utrustning för tunga eller komplicerade lyft och transporter, eller där en kranbil behövs för att nå svåråtkomliga platser.

Du kan hyra oss för alla typer av uppdrag där det finns behov av en kranbil. Vi är ett litet företag, men vi jobbar hårt och tar oss an alla jobb med stort engagemang och en vilja att göra dig som kund nöjd. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver en kranbil i Stockholm!

Kranbilar för alla ändamål

Vi har växt stadigt sedan vi drog igång 2007, både vad gäller vår fordonspark och antalet anställda. Idag har vi en rad fordon i olika storlekar som kompletterar varandra och gör att vi kan utföra uppdrag lyft- och transportuppdrag av alla typer och omfattning i hela Stockholm med omnejd. Det händer också att vi gör avstickare till andra orter där vår kompetens och vår utrustning är efterfrågade.

När du behöver en kranbil i Stockholm så vet vi direkt vilket av våra fordon som passar bäst för uppdraget. Vi har fem större kranbilar där kranar från Effer – en italiensk tillverkare av kvalitetskranar – monterats på fyraxlade chassin från framför allt M.A.N men även Scania. Dessutom har vi bland annat en larvkran som kan köras på eldrift och som passar bra på exempelvis känsliga underlag och svåråtkomliga platser där smidighet är ett krav.

Vår största kranbil, som vi kallar “Duvhöken” har en lyftkapacitet på hela 140 tonmeter och en räckvidd på 43 meter med jibb, vilket gör att den klarar lyftuppdrag även på större byggen. Flera av kranbilarna har även flexibelt utrustade flak med båtstöttor, bodbreddning och utskjutsbalk.

Professionellt utförda lyft- och transportuppdrag

Men våra kranbilar skulle inte göra mycket nytta om de inte framfördes och manövrerades av vår kompetenta personal. Våra tio anställda har en sammanlagd erfarenhet som sträcker sig över decennier, och de kan våra fordon utan- och innantill. Vi drivs av en vilja att utvecklas och att alltid lösa de uppgifter våra kunder ger oss på bästa möjliga sätt.

Vi är ett helt fristående företag, vilket gör att du kan kontakta oss direkt när du behöver en kranbil i Stockholm. Du behöver alltså inte ta omvägen genom någon förmedling. Vi anpassar fordon och personal efter uppdraget och ser till att du får precis den hjälp du behöver, hela tiden med professionalitet och gott bemötande som ledord.

Fordonspark som speglar efterfrågan

Genom åren har vi köpt in ungefär ett fordon per år för att möta den efterfrågan som funnits hos kunderna. De fordon vi köpt in har alla haft någon egenskap som de övriga saknat. Det har gjort att varje nytt fordon passat in i pusslet och att varje nytt inköp gjort oss mer flexibla och heltäckande. Idag har vi med våra kranbilar och övriga fordon möjlighet att genomföra det mesta som efterfrågas av våra kunder. Det betyder dock inte att vi kommer att sluta utvecklas och växa för att kunna erbjuda ett ännu större utbud av tjänster.

Våra kranbilar

Hos oss kan ni hitta kranbilar från 23 tm upp till 140 tm med jibb. Alla kranbilar hos oss har specifika egenskaper och är bygda på olika vis, för att kunna erbjuda en så stor variation som möjligt för att tillgodose kundernas behov.

Vår 23 tonmeter kranbil lyfter maximalt 3 ton och når 15 meter. Den kan på 15 meters utligg lyfta 500kg. Den största kranbilen som vi har lyfter maximalt 20 ton intill bilen och har en räckvidd av 39 meter i sidled och lyfter då maximalt 465 kg på det avståndet. Våra kranbilar från 50 tonmeter och uppåt är även utrustade med vajerspel och jibb.

Hos oss kan ni även hyra en larvgående kran som både är liten och smidig men som har en räckvidd med jibb av 31,5 meter i sidled. Den kan även drivas av 100 % el och är optimal för inomhusbruk då den även bärs av gummilarver. Läs mer om vår larvkran under fliken ”våra fordon”.

Kontakta oss när du behöver en kranbil i Stockholm

Är du intresserad av att veta mer om våra fordon och vad vi kan utföra för typer av uppdrag med kranbil i Stockholm? Eller har du ett specifikt jobb du behöver hjälp med? Välkommen att höra av dig till oss:

Tel: 08-323134
Mail: info@dklyft.nu

Adress:
Energivägen 11
196 37 Kungsängen

Vi åtar oss transport- och lyftuppdrag i hela Storstockholm samt i Uppsala och Enköping, vi hjälper både privatpersoner och företag. Vi ser fram emot att höra av dig!

Kranbil monterar hus

Vi monterar många hus med våra kranbilar, ibland behövs även en omlastningsbil som kan ta med sig materialet upp till huset för att lastbil med släp inte kan åka ända fram.

Frågor och svar om kranbil

Vad är den maximala lyftkapaciteten för en kranbil?

En kranbils maximala lyftkapacitet kan variera avsevärt beroende på flera faktorer såsom modell, storlek och specifikationer för kranbilen. Vanligtvis kan mindre kranbilar ha en lyftkapacitet på runt 3 ton och större kranbilar kan lyfta betydligt tyngre laster, vår största kranbil kan lyfta 20 ton. Det är viktigt att förstå att den maximala lyftkapaciteten kan variera mellan olika tillverkare och modeller, och det är bäst att kontrollera specifika tekniska data eller tillverkares information för att få exakta siffror för en specifik kranbil. Lyftkapaciteten varierar också beroende på hur långt ut vi behöver lyfta utanför kranbilen.

Vilka utbildningskrav finns det för att framföra en kranbil?

-För att få framföra en kranbil krävs det att föraren innehar minst körkortbehörighet C.

När vi ska köra kranbil med släp krävs körkortsbehörighet CE

-Förarbevis för kran

-För att få köra kranbil yrkesmässigt krävs även YKB (Yrkeskompetenbevis)

 

Övriga kurser som vi behöver:

-Säkra lyft

-ADR eller ADR 1.3 vid transport av farligt gods

Hur länge får man hyra en kranbil?

Hos oss kan ni hyra kranbil med förare för längre uppdrag till enstaka transporter och lyft. Vi hyr ut kranbilar till stora byggprojekt där det händer att vi ibland blir kvar i flera år. Inget uppdrag är för stort eller för litet för oss!